~ It's MyLife..It's My Story.. ~

i'm just a typical scooter girl and the books is my world..



Saya Mahu...

Saya Mahu...
kumpul $$ banyak2..nk beli kamera ni sebijik..hehe..:)

Projek baekkk punye..!!

Thursday, March 24, 2011

Assalammualaikum semua...

U ols suka tak beli baju yang dah siap jahit manik tu? Cantik kan? Saya pun suka sebab mata saya ni pantang sikit tengok bling-bling ni. Tapi, tak pernah beli pun baju2 camtu sebab takde size. huhu.. biaselah badan 'kurus'..

Last week saya cuti 2hari. So, sebab terlampau boring taktau nak buat ape, tangan ni mula la gatal-gatal nak menjahit. Ekceli saya tak pandai pun jahit baju, nak guna mesin jahit lagi laaaaa tak pandai. Tapi, alhamdulillah saya dikurniakan bakat menjahit manik ( ala, setakat jahit gitu2, budak2 pun gheti... ).

So, saya pun memulakan projek mega juta-juta ni. .

1stly, pilih baju. Hmm, baju merah hitam yang sangat santek itu telah dijadikan eksperimen-gila cik atie.
2ndly, cari manik. Manik memang byk pun kat rumah. Luckily, ade manik merah hitam. Tak payah beli dah.
3rdly, cari port baekk punye. Kerusi malas depan tv dah di-cop. ( Mak jangan kaco, ati nak tgok tivi... )
4thly, projek berjalan dengan lancar. Air botol dikanan, remote tivi dikiri. Ok bereh..

Saya dengan tekunnya, telah berjaya mencorakkan satu pattern yang saya sendiri pun tak paham. ( Ah gasaklaaaa.. asal ade bling2.. ) Even my mum cuba menjatuhkan semangat saya dengan berkata sambil gelak2, " nanti jalan bongkok je sebab berat manik.." .. Takpe2, tak kesaaaahhhh pun........

Tadaaaa... Inilah hasilnya.. Ni namenye corak-berterabur-ala-ala-cik-atie. Tapi tak siap lagi sebab konsentrasi saya diganggu oleh cite2 yang agak best kat tivi. Nanti dah siap saya upload ek..

2 comments:

Kengkawan said...

perghhh hobby baru

Atie Hameed said...

hobi baru la sangat..haha..ni nak menghabiskan ms lapang jerrrr...