~ It's MyLife..It's My Story.. ~

i'm just a typical scooter girl and the books is my world..



Saya Mahu...

Saya Mahu...
kumpul $$ banyak2..nk beli kamera ni sebijik..hehe..:)

Ari Ghaye Saye

Wednesday, October 12, 2011

Assalammualaikum wbt..

Walaupun dah sebulan lebih hari raya Aidilfitri berlalu, tapi baru sekarang ade kesempatan nak menulis dalam ini belog-cap-itik..( sebenonye wifi sekolah ni hilang tanpa dapat dikesan tapi baru sekarang muncul kembali..dats y la tergedik2 nak menulis ni..huhu.. )


Okla, entry kali ni nak cerita pasal ari ghaye saye yg setiap tahun cenggitu je.. mungkin tahun depan saye beraya berdua plak ke.. haha..


Dis year, abang saye n da family je xdo.. yang lain2 sume ade.. Alhamdulillah, kakak saye yang kat penang pun balik jadi agak meriah la dgn adenye si kembo ngan thaqif momot tu.. :)


Buat julung kalinye, saye takde baju ghaye pun tahun ni..huhu.. pakai jela mane yang ade kan..


Hmm.. okla, jom lah kita layan gegambo..


.:thaqif momot ngan paklang men mercun:.


.:ni qaisara a.k.a yaya tgah men bunge api..:.

.:opah,thaqif,makcu n si kembo di pagi ghaye:.

Alamak, baru perasan.. gambo satu family takde pun.. jangan kata gambo family, gambo saye pun tarak..huhu.. takpela, next year kan ade.. InsyaAllah kalau dipanjangkan umur.. :)

Cik Atie Kembali??

Assalammualaikum..


Dah 2bulan since my last entry kan? Ekceli, dari bulan julai lagi macam2 benda yang terjadi tapi tiada kesempatan nak cite kat u ols..


Date yang saya tak boleh lupe is on 26th July when my abah was admitted disebabkan demam yang agak teruk hingga affected his whole body. Disebabkan sepanjang saya hidup selama 26 tahun ni, tak pernah lagi abah masuk wad jadinye agak panik disitu yee.. Alhamdulillah even kena tahan 3hari 2malam, abah dah semakin sihat walaupun still kena buat monthly check up.


The best part, 27julai tu besday adik saya. So, we ol satu family celebrate besday kat wad la. Amazingly, abah yang sebelum ni agak kureng dgn kek tetibe je menketadarah itu kek. huhu..


p/s : gambo takde ekk..

Pose wei..

Monday, August 1, 2011

.:gambo xde kene mengene..:.

Assalammualaikum kawan2..

Lama sungguh tak hapdate blog-cap-itik saya ni.. Ekceli macam2 benda saya nak cite, tapi sebab kebizian saya yang mengalahkan perdana menteri ni, lain kali jelah saya cite ekkk...

Di kesempatan ini, saya nak ucapkan Selamat Berpuasa untuk semua kawan2.. Pose jangan tak pose weiii....:)

Abahku Hensem

Monday, June 20, 2011

Assalammualaikum..

Tak terlambat lagi rasanya untuk ucapkan Selamat Hari Bapa kepada bapa2, abah2, walid2, babah2, papa2 & daddy2 seluruh dunia..

Tak lupa juga untuk Encik Abdul Hamid(the most-handsome-pretty-man in the world..)

Dulu masa kami 4 anak dara ni kecik2 lagi, we ols memang rapat dengan abah than mak sebab maybe mak saya sangat garang dolo2. Oleh kerana abang & kak yu dah berkerja, jadi tinggal la kami 4 anak dara ni.

Jangan tak tahu, masing2 ada nama manja given by abah. Kak Ila (khola), me (khotie), ana (khona) & adik (khodik).. Entah dari mana datang idea nama tu, saya pun agak musykil sampai sekarang.. hehe

Sampai saya dah berumo 26thn ni(bkn umo sebenar), melekat lagi nama tu. Malu i... ish ish ish.. stop, takmo cite dah.. meh layan gambo2 abah saya ye.. =)


.:abah @ Giant tgah try kerusi urut..:.

.:the father and the daughters..picnic time..:.


.:dengan cucu2..:.

.:the lovely wan mid..:.

.:abah & ana..:.

Baru saya perasan, saya takde gamba together gether ngan abah la.. Hmmm.. pasni kena ajak abah bergambo sakan laaaa.. hehe.. Last but not least, Saya Sayang Abah Saya... :)

Hadiah Untuk Siti

Saturday, June 18, 2011

Assalammualaikum & selamat malam kawan2 ku sekalian..


Ni 1st time saya blogging time malam sebab sebelum ni takde tenet kat rumah. Tapi sejak ada program perkampungan wifi kat kampung saya ni(Alhamdulillah...), boleh la berblogging malam2 ye.. hehe

Malam ni nak cerita pasal kenduri tunang anak jiran saya esok. Namenye siti tapi saya kadang2 panggil cik siti je. Syukur, dia dah jumpe Mr. Right dia.. Aminnn... Budaknya 2 tahun muda dari saya, tapi elok la umur cenggitu untuk fikir masa depan kan? Saya je terlajak umo sikit.. ;)

So, saya pun memerah otak berpikio nak bagi hantaran ape untuk dia. Last2 saya buat gugusan jelly strawbery jela(tu je mampu..). Bior simple asalkan menarik tertarik kau memang deboommm..!!

Saya, AF & Abang Hajama

Tuesday, June 14, 2011



Tahun2 sebelum ni saya jarang layan Akademi Fantasia(AF). Sekali sekala je terbukak channel tu. Sama la macam tahun ni, dah konsert ke-3 baru nak layan. Tambah2 after Hazama masuk. Wah wah, terjatuh hati pulak saya kat dia.

Bagi saya, suara dia memang besttttt..!! Tambah2 dah potong rambut gaya cenggitu, lagi la cik atie kita bertambah tambah gatainyerrrr..hahaha..

Tak sia-sia 5kupang saya vote untuk dia(iyeee..saya vote sekali je..). Akhirnya jadi juara jugak..!! Tak payah susah2 vote banyak2 sebab naluri saya berkata dia memang akan jadi juara punyalah..!!(ala-ala tukang tilik pulak dah..eh eh syirik tu..)

Time paknil announce dia juara, rase nak menjerit kegembiraan tapi mengenangkan mak abah yang dah tido time tu & tak pasal2 nanti kena sound direct pulak, saya menjerit dalam hati jela.. Adik pulak rilek je time tu sebab die penyokong Erul. haha.. Nak buek camno, Erul dah out daaaa...

Ape pun, saya sangat suka lagu baru abang hajama ni. Syahdu je dengar.. All the best la untuk abang hajama.. Kawtimmmmm....!!!

Kenapa awak tinggalkan saya?

Monday, June 13, 2011

Eh eh kenapa dengan Cik Atie? 2 3 hari ni macam emo je. Tajuk2 entry pulak mesti sedih2 belaka.. Entah la, sekarang ni saya sensitip sikit. Biasela, budak2 muda remaja kan suka memberontak...

Sedih rasa bila tengok adik saya naik bas pagi tadi. Adik saya akan melalui fasa baru dalam kehidupan dia. Well, dia kan dah beso, kena la berdikari kan??

Tapi, yang sedihnya tinggal la saya sorang2 kat rumah. Dah takde kawan. Yang ade mak & abah je. Part kena tinggal la saya paling benci sekali dalam hidup...

.:pleasee...jangan tinggalkan saya...:.

Sudi tak awak jadi dot dot dot saya??

Saturday, June 11, 2011

Kelmarin saya dapat satu mesej dari seseorang yang berbunyik begini..

'Sudi tak....(ayat seterusnya saya tak baca sebab terlalu eksaited....)

Wah wah, ade orang nak propose cik atie kita la.. bestnye.. Nampak gaya tahun depan saya tawen tawen la.. (haha sengal..)

Tapi, keeksaitedannye saye ni tak lame. Sekejap je sebab lepas tu termalu sendiri la pulak..

Ingatkan ade orang nak propose, rope-ropenye...(malas la nak cakap, baca jela full mesej ni..)

'Sudi tak jadi pengapit aku?'...

Ingatkan ape la tadi.. Ropenye member tu nak saya jadi pengapit die daaa...

.:kan dah malu....haha..:.

Baju nikah saya?

Assalammualaikum..

Akhirnya, setel jugak saya menjahit manik untuk baju nikah saya ni. Apa? Cik Atie nak tawen tawen dah? Dengan siapa? Bila tu? Jeng jeng jenggggg..

Hahaha... Jangan buat spekulasi liar okehhh.. Ekceli, ni baju adik saya. Ooo.. nak tawen dah rupenye die..

Eh eh.. bukan bukan.. Sebeno-benonye next khamis hari konvokesyen die. And the 'school' yang banyak songeh tu merepek bukan2 suruh the girls pakai serba putih dat day. Meroyan la kami cari baju ready-made tapi tak jumpa2, biase la dah dok kampung kan. Kesudahannya, kami cari kain kosong & tempah je kat orang. Kan sonang???

Senang ke? If u ols ade adik yang boleh tahan jugak songehnye, memang susahhhh laaa.. Oleh sebab itu, saya disuruh(bukan diupah yeeee..)untuk jahit manik2 ni. Kesian saya.. Takpe, saya redha.. =)

.: saya buat corak nasi-berterabur je kat bahagian tengkuk tu..:.

.:renyah betoiiiii nak buat benda alah ni..:.

.:cantekk kewwwww...:.

.:sikit lagi nak siap haaaa..:.

.:akhirnyaaaaa..siap jugak...:.

Walaupun kepenatan, tapi sangat2 berpuas hati. Saya pun dah ugut adik saya tu,

"kalau adik takmau pakai baju ni, kak tie takmau kawan..!!!"

Iyee kawan2, kami memang macam budak-budak..hahaha...

Tolonglah kembali...

Friday, June 10, 2011


Sunyi sepi rumah, sesunyi hati saya..(ecewahhh..). Bermadah pulak cik atie kita.

Start cuti sekolah hari tu, my sis yang dok penang tu balik besout seminggu. Jadi meriah la rumah dengan telatah anak2 kembar die ngan si thaqif tu. Ade je benda yang dieorang bebelkan. Tambah2 twins dah pandai cakap, sometimes gaduh wif each other. Part yang best, bila 'lawan cakap' ngan wan mid a.k.a abah saya. Manja tu jangan cakaplah, terlampau manja. huhu..

Tapi, seminggu je pun dok sini. After dieorang balik penang, aduiiii sunyinye rumah..!! My mum cakap, 'nasib baik ade adik, lau tak lagi la sunyi..'

Kesitu pulak mak saya ni. Adik saya bukan hu ha hu ha sangat kat rumah, kadang2 je gaduh2 manja ngan abah. Haa, tu barulah meriah... hahaha

Tolonglah kembali ke besout.. Anjang rindu la dengan semua orang.. :(

.:rase2 baju putih tu Yaya, kuning tu Nina..Maapkan la saya..Saya pun tak berapa cam sangat..haha..:.

Spaghetti ala-ala kampung

Wednesday, June 1, 2011


Even cikmah a.k.a mak saya cakap benda alah ni tak sedap,
tapi saya tetap menurut kata hati saya. Sedap la mak, rugi tau tak makan. haha..

Last 2 weeks, adik saya meroyan nak makan spaghetti ni. Oleh kerana saya seorang kakak yang 'best gilerrrrr' saya masak gak la untuk die. So, jadila spaghetti-cik-atie-yang-sodap-gilerrrr..

Jadinye, untuk jejaka2 diluar sana yang suka makan western, jemputla datang kerumah. bawak sirih pinang sekali ekkk...(xde kene mengena...)

Cikgu Atie?

Friday, May 20, 2011

Selamat Hari Guru..!!! (walau dah 4hari berlalu.. Sorila cik Atie meme lembap sikit..hehe)

Saya pasti ramai yang taktau sebeno-benonye saya dulu penah jadi cikgu tau.. (cehh..ada aku kesah..??).. Okla, taula cite ni tak penting, tapi kene baca sampai habih gak yee..

Dulu2 tahun 2007 masa saya masih muda(err..skang pun muda belia lagi..)masih belum dapat kerja, tapi kerjanya hari2 makan tido je, saya pun cube nasib anto resume & surat apply keje kat PPD Tapah dengan harapan adelah keje untuk saya.

Alhamdulillah selepas 2minggu saya dapat kol dari PPD suruh saya datang interview. Time tu tak takut pun sebab saya dah pegi 4kali interview SPA..(eksen tak saya???..)

Ekceli, seumo hidop saya tak penah tau kat mane terletaknye pejabat PPD tu. Thats why saya & abah boleh sesat pagi tu..*sighh..*

Tapi, saya tak kisah. My abah is my superhero la. My abah la penyetel segala problem walaupun dah terlewat sampai. Alhamdulillah, ade kekosongan kat sekolah menengah besout ni merangkap sekolah saya juga. Nak jadi cite, hari tu jugak saya kena start lapor diri & mengajor. Humangaiihhh...

Dari saat itu, jadilah saya seorang guru bahasa melayu...dan sastera..dan pendidikan seni..dan pendidikan jasmani..hamek kau tie..!! ingatkan ngajo BM je, skali sume subjek cikgu yang cuti tu saya kena amik alih. Sabo jelah. Ditambah pulak dengan 7kelas yang perlu diajar. Gila laaa...

Takpe, oleh kerana saya sangat tabah & gojes saya go on je. Takkan nak stop pulak kan, kang tak pasal2 kena ceramah ngan cikhamid n cikmah. So, bermula lah kehidupan baru sebagai seorang guru(cikgu ganti je punn..)

Moment yang paling saya ingat, time saya ngajo sastera form 4. Dulu time sekolah saya tak amik subjek sastera, jadi nak tak nak sebelum masuk kelas saya sendiri kena baca buku dulu takut2 'terkucil' dalam kelas. Bila dah sampai masa, saya masuk ke kelas. Hari tu nak ajar sajak. Saya suruh budak2 ni baca tapi dieorang suruh saya baca dulu. Ahhh sudah.. dah le tak gheti.. Ok, takpe saya baca.. Last2 satu kelas pakat gelak kat saya sebab dieorang cakap saya baca macam pembaca berita.. Ade ka patut???

Memang tak patut kan? Walaupun saya ngajo tak lama dalam sebulan lebih je, tapi itulah antara momen manis dalam hidup saya. Dapat jugak saya curah bakti pada budak2 besout ni. Walaupun dah benti keje n start keje kat library ni, masih ade lagi bekas2 anak murid yang panggil saya cikgu.. Terharu derrrr...

Wah2 panjang pulak entry kali ni, bukan ape cuma nak berkongsi cerita.. Pada semua guru2, Selamat Hari Guru, jasa kalian tetap dikenang..=)

Ooo..begitu ceritanya..

Saturday, May 14, 2011

Assalammualaikum kawan2..

Walaupun dah 2minggu berlalunya Hari Ibu, hari ni saya still lagi dalam mood Hari Ibu. hehe..


Bersempena dengan Hari Ibu yang lepas, saya pun plan dengan kanak-kanak ribena ni untuk buat aktiviti 'Membuat kad Hari Ibu'.. Sakan betul dieorang.. Masing2 nak buat yang terbaik demi ibu masing2. Saya pun tak nak kalah tau dengan bebudak ni. Saya pun ade buat jugak untuk cikmah hamid a.k.a mak saya.. =)

.:xpe..takyah kabo..saya tau memang santekkk ponnnn(from me n my adik)...:.

.:see..bebudak ni pun xmo kalah ngan saye...:.

Ni saya nak cite pasal one of the gurls yang datang hari tu. Takmo cakap name die. Rahsia k.. hehe.. Banyak cakap+superaktif+lots of idea n banyak lagi la pakej lengkap die tu.

U know guys, ekceli die ade stepmom. Parents dah divorced rasanye. Untuk hari ibu, die buat kad spesel untuk stepmom die. Siap ade coklat mahal lagi. Even anak tiri je, saya yang memang takde kena mengena dengan ini cerita pun sungguh2 terharu. Susah kan kita nak jumpa ibu n anak tiri yang macam tu? Dengar2 cerita, si mak tu memang sayang kat die. Kirenye saling menyayangi la.. kan ke bagus tu?

Jadinye, marilah beramai2 menyayangi ibu kita masing2 yeeee..=)

Main masak-masak

Wednesday, May 11, 2011

1stly nak wish, Selamat Hari Ibu untuk cikmah hamid tersayang. Tak lupe juga untuk ibu2 seluruh dunia....

2 3 tahun lepas, setiap kali ade occasions sebegini, mula la saya menapak ke kedai kek. Tapi tahun ni my sis bagi idea suruh buat cupcakes. Hmm, ok gak idea tu..

So, petang sabtu tu we ol soping la barang2 nak buat cupcakes. Taklah soping banyak sangat sebab bahan2 pun banyak lagi kat rumah.

Then at nite, bermula lah proses masak memasak ni..


.:barang2 yang setahun sekali je gune time raya..=):.

.:bahan2 dalam kuali..:.


.:isi dalam cup dulu..:.



.:kukus time!!..:.


.:tadaaa..da siap walaupun kurang menarik tapi sedaaappp..ekceli krim aising tu saya buat sendiri tau(1st attempt):.


Untuk mak a.k.a cikmah, atie takde ape nak bagi kat mak. Cume ucapan terima kasih tak terhingga atie ucapkan..mak lah mak-paling-superb, paling-cun, paling-cantek, paling-besttt, paling-cool, paling-terer-masak, dan tak lupe paling-garang sekali dalam dunia....=)

.. <3 Sayang Mak Selalu <3...

Saya dan Bobbi

Friday, May 6, 2011

Saya ni bukanlah jenis yang suka bela pet, last membela pun seekor kucing (tu pun dah mati...). Namenye BOBO. Dulu masa nak start bela, my abah la pembangkang paling hebat. Takut kucing tu berak+kencing merata2 la, buat semak la ape la & macam2 alasan tak munasabah pernah saya dengar.. =). Tapi, we all tetap bela dia sebab BOBO tu chumelllllll sesangat...

Tapi, BOBO dah mati 2tahun lepas sebab sakit tua. Memang dah tua sangat time tu, kencing pun merata2 dalam rumah. Makan pun tak lalu. Sedih sangat time tu... :(

But now, saya dah ade pet baru.. bukan kucing, bukan ikan, bukan juge biawak.. ce teka ce teka..

Hehe.. lately, saya amat berkenankan arnab. Ni sume gara2 kawan saya yang membela berekor-ekor arnab kat rumah dia. So, saya decide nak bela sekor. Nak test market kununnye... :)

Oleh kerana my abang ipo balik besout, saya amik kesempatan suruh dia bina 1 reban arnab untuk saya. Abang ipo saya ni memang multipurpose punye orang tau. Sume boleh.. huhu..

.:abang ipo saya yang boyot ni tengah bertungkus lumus siapkan rumah utk bunny saya..:.


After rumah arnab dah get ready, saya pun rushing ke rumah membe tu. Rumah kami tak jauh pun, selang 4buah rumah je. Membe saya ni memang jual arnab2 dia, so sape2 nak beli arnab boleh la lawat blog dia kat SINI yeee..


Dah penat window shopping, hati saya akhirnya berkenan kat arnab betina ni. Sungguh chumel, siap ade smokey eyes lagi tau. So, saya beli sekor ni je dulu. Kalau tak mati, boleh la beli yang jantan pulak.. (boleh ke gitu????...)

.:saya chumelll kan???...:.




Sesudah membeli, mestilah nak kena taruk nama kan? Yela, nanti nak bermanja2 pulak. Jenuh la saya & family berdiskas tentang masalah dunia ni. My mum nak panggil halimah(tak patut tak patut..), kakak saya nak panggil kate(ala,bini william tula...), si kecik Yaya nak panggil putih(sebab kaler putih kot..), si abangnye pulak nak panggil Rio(rejected..ni arnab betina laa..), last2 we've decided nak panggil BOBBI.. sedap tak? ala2 nama filem hindustan pulak kan.. hehe..


Satu info yang baru saya tau pasal arnab ni, dieorang memang KUAT-GILER-MAKAN..!! Semalam saja saya dah menyoping sakan kangkung & carrot kat pasar pagi..(pallete je tak beli lagi..) Sabo jelah.. Harap2 BOBBI sihat dibawah jagaan saya.. I Love You BOBBI...:)

Cuti-cuti kami.. =)

Tuesday, May 3, 2011

Assalammualaikum wbt..

Rasa2 tak terlewat lagi untuk saya ucapkan Selamat Hari Pekerja kepada semua rakan2 saya. Tak terkecuali surirumahtangga..(diaorang pun kerja jugak tau...)

Ape plan u ols aritu? Mesti ada yang plan baekkk punyeee..!!Masa ni lah untuk ahli2 keluarga bersua muka. Takkan nak tunggu hari raya je kan?

Weekend tadi my big bro+family, my sis+hubby n my adik balik ke kampung. Yang 2 orang lagi tak balik, tak berkesempatan. Takpe, cik Atie tak marah.. (pe kessss...)

So, sempena cuti umum ahad tu, saya+adik+kak ila+abgwe+yaya ke Cameron Highlands. Ekceli abgwe saya yang beria-ria nak pegi. Saya tak heran pun.. (kunun...). Tapi, dah orang ajak saya on jelaaahhhh..

Oleh kerana dulu dah penah pegi the whole family, dis time kami2 je pegi. Yang lain dah serik. Yelah, jalan CH tu kan bengkang bengkok yang teramat sangat. Boleh muntah dibuatnyerrr...

Pukul 10.30am berangkat la kami ke CH melalui jalan Simpang Pulai,Ipoh. Yang tak bestnye, ondaway nak naik atas tu, jalan jem la pulak. Terkemut-kemut kete. Sabo jelaaaa... Jomla kite layan gambo yeeee...



.:Datin Atie & bodyguardnyerrrr...:.
.:bunga2 yang sangat santekkk...:.
.:si adik yang mmg gila kamera..:.
.:saya pun gila kamera gak...=)..:.
.:cantek kan?ni pokok kaktus ni..:.

.:soping pokok bunga untuk mak..:.


Kesudahannya, lebih banyak masa dihabiskan dalam kete je. Dengan hujannye lagi. Tapi, takpela lepas jugak hajat abang ipo saya tu nak pi CH. huhu.. Oleh sebab mak saya tak ikut, so we ol pun borong la pokok2 bunga untuk dia. Murah2 tau.. 1 pasu tu boleh dapat under rm10 la jugak. Harap2 mau idop la tanam kat sini. huhu..

Ikan oh ikan

Saturday, April 30, 2011

Assalammualaikum...

Hadoiii.. penat sungguh hari ni. Pagi tadi pukul 10, saya ada aktiviti dengan kanak-kanak rebina ni. Aktiviti yang memerlukan diaorang memerah kreativiti masing-masing. Tapi, saya pulak yang penat otak. Penat betol la haiii melayan bebudak ni..T_T""

Aktiviti untuk hari ni adalah Aktiviti Menghias Ikan (men hentam je namenye..). Ni pun sebab bebudak ni dok pujuk2 saya dari lastweek lagi suruh buat aktiviti minggu ni. Saya pun turutkan jela..


Maleh dah nak cakap banyak, meh la layan gambo2 ni yeee.. (penat sesangat ni....kunun..)


V

V

V

.:ikan ni saya yang lukis tau..huhu..:..:sesi mengerah keringat...:..:ikan di lautan...:.

Terima kasih adik2 ku sayang.... =)

Macamana nak setel??

Thursday, April 28, 2011

Selamat pagi kawan2 ku.. =)

Semalam ade berita tergempar kat sekolah menengah sebelah library ni. Ada kes histeria.. OMG.. seriau nye saya dengar. Dulu2 tak pernah pulak saya dengar kes2 sebegini. Yang peliknye, even sebelah menyebelah, takde pulak saya dengar budak2 menjerit walaupun informer saya cakap lebih kurang 20 orang student terkena histeria ni.. (informer saya budak2 sekolah jugak.. hehe.. )



( Tapi, time saya tengah taip ni, rasa macam terdengar ade budak menjerit la.. takutnya.. dahlah sorang2 kat library... )



Ok.. stop cite histeria ni. Hari ni saya nak menyuarakan masalah yang sedang saya, mak & abah hadapi sekarang ni. Agak2 kalau buat aduan ke Aduan Rakyat tu, di terima tak? Mungkin akal pun tak boleh terima.. haha..



Citenye cenggini. Ahad lepas mesin-basuh-mak-saya-yang-dah-berkurun tu rosak. Memang mesin tu dah lama berjasa pada kami sekeluarga. Dari saya kecik hingga la sebeso ini.. (ok, takde kene mengena..)


As usual, bapak-saya-merangkap-superhero-keluarga telah me'repair' kan mesin itu. Tapi, mungkin sebab bapak saya yang dah olredi veteran tu dah maleh nak pikio macamane nak handle the situation, lalu my abah pun amik keputusan beli mesin baru...:tadaaa....:.



Kunun2 nak surprisekan mak saya. Tapi, memang terkezut pun. If mesin lama tu manual-type, yang baru bapak saya beli fully-auto.. hamekk kau..



Mula2 hepi la jugak sbb auto kan. Tapi, masalah hidop saya ni, saya ni bukan jenis hidupnye moden yaa amaatt.. Henset pun koman.. Bukannye blackberry ka, blackberra ka, mulberry ka, strawberry ka.. Biase jerr..


.:tak ke koman henset saya ni???... henset budak2 sekolah lagi canggih rasenye...:.



Memang la mesin tu ada sediakan manual. Tapi, lau baca 40kali pun tak paham, nak buat lagu mana lagi kan?? huhu.. Penat saya proses mesin tu, tah apa masalah nye tah. Nasib bek kakak saya balik sini minggu ni. Boleh la masuk kelas 'cara2 menggunakan mesin basuh otomatik'.. Menyampah dah rasa.. (~_~)""


( Basuh baju pakai tangan la jawabnya... )