~ It's MyLife..It's My Story.. ~

i'm just a typical scooter girl and the books is my world..



Saya Mahu...

Saya Mahu...
kumpul $$ banyak2..nk beli kamera ni sebijik..hehe..:)

Saye & Anak2...(bkan anak saye...)

Sunday, October 31, 2010


it was weird at 1st bile kene kje time weekend ni..lau org lain,msti still lg b'malas2 atas katil..same la kite..aku pn malas gak tpi demi tuntutan tugas,on jela...(chewaaahhh...)

tpi sbnarnye,time weekend la bdak2 ramai..sronok jgak melayan even kekdang menaikkan kemarahan jugeee...(marah2 syg k....)actually,dieorg la peneman aku kat library ni..lau x,sunyi sepi je..dis kids ni pun gile glam gak,bile sruh beraksi kemain lagi aksinye..overacting plak..haha..

but,they just like my kids..sronok layan anak2 ni..bile la nk dpt anak sndiri..hu2

ni bkan gmbar propa yee..bdak2 ni rajin bce buku,smpaikan riuh library(sbb bce buku cam pkai mikropon...hu2)
ape2pun,i love u kids..xsabar nk tgok dieorg membesar...:)

hati yang sungguh MUDA...(sungguh ni.....)

Saturday, October 30, 2010



malas nk ckp pe,tpi yg psti aku suke btoi gmba ni..bile dikelilingi kanak2 ribena ni,terasa gak diri ini masih bdak2...(",)
guys,nmpk x aku kt mne?yeahh rite..yg paling cumel belah kanan tula..hihi

dis pic was taken on 1st day of raya..4org je anak2 buah aku yg len tu cucu2 jiran..surprisingly,dis kids know how to act bile nmpk kite pegang kamera..ala2 gile glam sket la..:)..then,dis is da result..sooo ceria kan..??

rndunye zaman dolo2 time men kawen2..haha..tpi bdak zaman skang mane nk men cenggitu dh..zaman moden le katekan..PSP,gameboy n whatsoever..u name it..sume ade..tah2 congkak pn xpenah dgar kn..hu2

i love being kids..terasa xmahu membesar..:)

Tragedi Indah di pagi raye...

tak la indah sgat pn...cume best time mkn lemang n rendang jerr..(lemang cicah rendang itam mak+rndang kerang mak...oh tidak....)

it was such a lovely morning..cuaca pn redup2 bahasa..time2 tula mule nk mkn bagai nk rak..diet pn sdah dilupekan..
(pe barang diet time raye ni...he2..)

raya thun ni,best gak la wlupun terase kehilangan..bkn hilang ape2 pn,cume kak ila xberaye kt sni je..dis year,turn umah mertua..sdihlaa..sape nk bsuh pnggan mangkuk yg belambak kang??he2..saye jugeee...kakak aku ni pn smpat wat drama sebabak,drama sedih start dr mlm raye lg..pnyela sebak nk ckp dlm tepon,terasa juge cam die dok kt australia..pdhal kt machang,kelantan jerrrr....tpi tula,1st time raye jauh2 dr fmly kn..lau aku pn cmtu gak..:)



haaa..ni la die tragedi di pagi raye..pantang lau bdak2 ni balik kg,habih la pokok2 bunge mak aku..sian..dlu suke kejar ayam(skang pn same..),skang ni suke sgat men kt taman bunge mak aku tu..aku tau bdak2 ni dlm hati ade taman..he2..ni DIDI,anak abang yg no 2..aktif xbleh blah..pg2 raye leh plak men mercun(lau bnge api,aku maapkan lagi..)tpi,bdak ini mmg xbleh dimaapkan..ade ke ptut men mercun kt pkok bnge itu??ape salah pkok itu??t'tnye2 dlm ht,tpi sbb sronok pnye psal aku x halang plak..(iyeee,aku pn join gak pg tu...huhu..)
gmbo ni mak aku xtgok lgi,lau die tgok agaknye bergegar le rmah..n bru la die tau nape pkok tu cam hangit sket..aritu die de tnye aku,tpi aku ckp XTAU..he2..sori mak..

bunga2 neraka..(bkn sya ckap ekk...)

"Andai itu sekadar riak,tiada lagi makna kebaikan...adakah selama ini amalan kita diterima Allah atau hanya sekadar menunjuk-nunjuk???adakah kita sudah cukup beristiqamah???..."
p/s:pinjam ayat org lain jap...

entry kali ni nk cite psal masalah riak ni..kdg2 kite 'ter' riak+berlagak+eksen bagai nk rak tnpa sedar..tpi lau kite sdar kite riak,itula bunga2 neraka namenye...(ni pn pnjam ayat org...he2..)

ape tujuan die nk riak2 kat aku?sikit pn xjeles ngan rezeki org..tumpang gmbira adela..tpi,xpe..tu sume kan rezeki dr Allah,lau xtau b'syukur,tgu mse jela Allah tarik balik rezeki tu...Peace..!!