~ It's MyLife..It's My Story.. ~

i'm just a typical scooter girl and the books is my world..



Saya Mahu...

Saya Mahu...
kumpul $$ banyak2..nk beli kamera ni sebijik..hehe..:)

Kawan

Thursday, March 27, 2014

Kawan, apa artinya?

Adik saya cakap, saya senang dipergunakan.

Sebelum ni, tak pernah rasa dipergunakan. Saya ikhlas tolong kawan-kawan. Tapi sampai bila ikhlas saya ni dibalas dengan 'taik'??

Ye, saya kena kuat. Kuat perjuangkan hak saya.

Selamat Jalan Abah

Wednesday, March 19, 2014

Assalammualaikum,

Dengan nama Allah yang maha pemurah, lagi maha penyayang..

Tanggal 14 Februari 2014, saya telah kehilangan insan yang saya sayang dunia akhirat iaitu abah saya, Abdul Hamid bin Ismail.

Disaat mungkin seluruh dunia merayakan sambutan hari kekasih, kekasih dunia saya di jemput Ilahi..Alhamdulillah di pagi Jumaat yang mulia.

Tiada kata-kata yang dapat saya ungkap. Bagai tersentak dari lena yang panjang. Betapa mahalnya harga yang perlu dibayar untuk saya kembali ke jalan Allah SWT.

Mati itu pasti. Setiap yang bernyawa pasti akan mati.

Saya bagaikan hilang tempat bergantung. Kawan bergurau, kawan bergaduh. Peritnya rasa hati bagai dihiris-hiris.

Tapi, tersedar saya bahawa semua ini dah ditakdir Allah. Abah pergi dihadapan kami, anak-anak dan mak. Bacaan yassin tak pernah putus sejak abah di ICU.

Terima kasih Ya Allah kerana memberi kami kesempatan itu. Terima kasih kerana memberi kami masa untuk bersedia dengan pelbagai kemungkinan. Syukur Ya Allah, syukur.

Abah, walaupun atie tak pasti samada abah dengar atau tak masa abah koma, atie ucapkan jutaan terima kasih yang terhingga kerana membesarkan atie.

Atie minta ampun jika ada perlakuan yang tidak menyenangkan abah. Jika masa boleh diundur, atie akan ambil balik masa 2 minggu kita tak bertegur sapa atas satu perselisihan faham yang sekecil anak itu.

Jikalau atie tahu abah akan pergi.........

Welcome 2014

Thursday, January 2, 2014

Assalammualaikum wahai diari kecilku..

2013 dah pun melabuhkan tirainya, datang pulak 'abang besar' 2014..

welcome welcome..

' tiada resolusi, hidup dengan apa adanya '


I'm Back..!!

Friday, May 24, 2013

* ok, title sangat mengujakan hati...

Assalammualaikum semua...

Hampir 2 tahun saya tak update ini belog. Dulu malas, sekarang rajin. Ok, tu je point die..:)

Banyak benda yang saya nak cite. 2 tahun ni banyak kisah suka duka yang saya alami. Nanti saya cite satu persatu, dua perdua, tiga pertiga ye.

Now, time untuk mandi. Anak dara mandi tengahari memang sangat best..T_T

Ari Ghaye Saye

Wednesday, October 12, 2011

Assalammualaikum wbt..

Walaupun dah sebulan lebih hari raya Aidilfitri berlalu, tapi baru sekarang ade kesempatan nak menulis dalam ini belog-cap-itik..( sebenonye wifi sekolah ni hilang tanpa dapat dikesan tapi baru sekarang muncul kembali..dats y la tergedik2 nak menulis ni..huhu.. )


Okla, entry kali ni nak cerita pasal ari ghaye saye yg setiap tahun cenggitu je.. mungkin tahun depan saye beraya berdua plak ke.. haha..


Dis year, abang saye n da family je xdo.. yang lain2 sume ade.. Alhamdulillah, kakak saye yang kat penang pun balik jadi agak meriah la dgn adenye si kembo ngan thaqif momot tu.. :)


Buat julung kalinye, saye takde baju ghaye pun tahun ni..huhu.. pakai jela mane yang ade kan..


Hmm.. okla, jom lah kita layan gegambo..


.:thaqif momot ngan paklang men mercun:.


.:ni qaisara a.k.a yaya tgah men bunge api..:.

.:opah,thaqif,makcu n si kembo di pagi ghaye:.

Alamak, baru perasan.. gambo satu family takde pun.. jangan kata gambo family, gambo saye pun tarak..huhu.. takpela, next year kan ade.. InsyaAllah kalau dipanjangkan umur.. :)

Cik Atie Kembali??

Assalammualaikum..


Dah 2bulan since my last entry kan? Ekceli, dari bulan julai lagi macam2 benda yang terjadi tapi tiada kesempatan nak cite kat u ols..


Date yang saya tak boleh lupe is on 26th July when my abah was admitted disebabkan demam yang agak teruk hingga affected his whole body. Disebabkan sepanjang saya hidup selama 26 tahun ni, tak pernah lagi abah masuk wad jadinye agak panik disitu yee.. Alhamdulillah even kena tahan 3hari 2malam, abah dah semakin sihat walaupun still kena buat monthly check up.


The best part, 27julai tu besday adik saya. So, we ol satu family celebrate besday kat wad la. Amazingly, abah yang sebelum ni agak kureng dgn kek tetibe je menketadarah itu kek. huhu..


p/s : gambo takde ekk..

Pose wei..

Monday, August 1, 2011

.:gambo xde kene mengene..:.

Assalammualaikum kawan2..

Lama sungguh tak hapdate blog-cap-itik saya ni.. Ekceli macam2 benda saya nak cite, tapi sebab kebizian saya yang mengalahkan perdana menteri ni, lain kali jelah saya cite ekkk...

Di kesempatan ini, saya nak ucapkan Selamat Berpuasa untuk semua kawan2.. Pose jangan tak pose weiii....:)