~ It's MyLife..It's My Story.. ~

i'm just a typical scooter girl and the books is my world..



Saya Mahu...

Saya Mahu...
kumpul $$ banyak2..nk beli kamera ni sebijik..hehe..:)

..zaman yang semakin maju..

Saturday, August 28, 2010

last wednesday,abah bagi kejutan kt mak n aku..die bwk blik netbook..free plak tu..hmm,kinda weird..ade gak dgar2 cite psal netbook free ni,tpi mse bile ntah abah isi borang,without telling me at all..!!alih2 bwk blik netbook..

dlm hati t'pikir yg mgkin abah nk blajo IT kot..so,aku pn setup la ntbok tu..n ajar abah sikit2..but at the end of the story,aku gak la yg gune ntbok tu..hu2..tu pn slpas melihat bnda alah tu x t'usik lgsg pn..bkn aku xmo gune,tpi kt lib dh de pc,so cam maleh sket la kot nk gune..

aku rase,program mcm ni mmg bgus la utk para2 peneroka(tpi smpi skang nmpk bdak2 je yg gune..ok le tu..)..zaman kan dh maju..tmbhan plak byk kedai yg ade wifi skrng ni,depan lib pun ade..(tu yg sronok sgat tu...he2..)

p/s:dis time around,akan lbih byk mase utk blogging..he2

..it's all about LOVE..

Thursday, August 19, 2010

wah gitu entry aku..nk cite pasal cinta ni,even skang ni bkn dlm mood cinta..he2..nape ek org dok pelik bile cite pasal puan maizawati(janda akhil hayy)yg kawen bru2 ni?pasal die kawen ngan org mude ke?c'mon le beb..mmg la kt mesia ni kurang kite nk dgar cite pompuan berusia kawen ngan laki mude,tpi xsalah kn?x b'dosa pn..


at 1st,t'sentap gak aku bile menatap gmbar laki bini tu..perghh,laki die cam bdak2 la..veri2 da jambu..he2..tpi,die pun bkan la tua sgt pn..tu mesti awet muda tu..b'tuah gak dpt suami yg bleh terima kite seadanya cume harap jgn wat perangai bdak2 dh le..tggjawab suami tu kn besar,xkire la kite ni mude lgi ke x..cite sal mude ni,aku sokong ngn cadangan MB Melaka tu yg wat cdangan utk bg kebenaran bdak2 skolah utk b'kahwin..btoi kate die,kite nk risaukan bdak2 tu b'cerai muda atau kite nk dieorg tu b'zina??simple je kn..kahwinkan je drpd dieorg berzina..btoi x?

smlm aku bce la paper,t'kluar la cite pasal Nek Wook yg kawen ngan org mude tu..sianla kt die..igtkan laki die dh insaf,rupe2nye hampeh..die kne tgkp lgi pasal kes dadah..ni cth laki yg xbleh blah,dh dpt isteri yg baik yaa amat tu pn x b'syukur lg..my mum ckap,ni msti nk perabih hrta org tua tu je..hmm,ntahla..n aku ade bce artikel smlm yg mengatakan perasaan cinta yg kuat boleh mempengaruhi seseorg..so,kesimpulannya Nek Wook ni mmg cinta n syg giler la kt laki die...

korang penah tgok x cite Mahabah De Laila kt tv9 pkul 9mlm skang ni?best gak citenye..about tema yg same..b'kahwin dgn laki mude..sronok tgok sbb mcm best je b'cinta ngan org mude ni..ha2..tpi sebnarnye,lebih byk buruk kot dr baik..mcm2 kne hadapi,start dri family sndiri smpaila org sekeliling..but,it's all about LOVE kan??xpandai la nk b'madah ni tpi aku percaye setiap org berhak merase cinta..xkire la cinta pada family,anak2,parents even kekasih sekali pun..n paling penting cinta kite pada Allah..tu yg penting kn...:)

..kerana mulut badan binasa,kerana facebook kan dh malu..ecewahh...

Wednesday, August 11, 2010

entry aku kali ni,nk cite la pasal satu page kt facebook yg aku bru jumpe smlam..pasal sorang ibu mengandung yg rase2 aku mengidam kot nk mkn biskut famous amos tu..xsalah pn nk mengidam,tpi yg slahnye cara die meluahkan perasaan xpueh htnye yg xjmpe biskut tu kt JB..

ape kes klau sbb biskut je,satu johor dihina..hmm,xphm aku manusia skang ni yg tak b'syukur dgn ape yg ade..mgkin tu pe'el org pregnant kot(aku ni xpenah lg pregnant,so xbrape nk tau sgat..),emosi slalu xstabil tpi tu bkan tiket nk ckp smthing yg bleh menaikkan kemarahan org..even aku ni bkn org johor,tpi kite kan 1Malaysia..cam trase gak la ngan ayat2 die yg xbleh blah tu..smpai sultan pn dihina..hmmmm..manusia2..



tujuan aku taruk gmbo tu,bkan la nk memalukan sesape..sure korang pn xknal pompuan ni..tpi,ni sume utk pengajaran kite jugak..kdg2 bile kite dh sronok berfesbuk tu,xsedar yg kite pnye status tu dh buat org kecik ht kn..so,berwaspada la kawan2 yee..n skang ni cite die ni dh kuar paper sinarharian dh n rakyat johor plak dok tuntut kemaafan dri die..buat warga2 johor tu,maafkanla die..mgkin skang die dh dpt pengajarannye(akaun fb die dh delete..mybe malu kot..hu2)..

n dihrap la die ni slamat dunia akhirat n sabo la dgn kutukan n cacian org,bknla aku ni pemaaf sgat tpi kite kn manusia...peace y'all..

..Ramadhan Datang Lagi...

cepat sungguh mase berlalu..sedar x sedar dh smpai pn bulan ramadhan..(rase mcm bru je pose..)huhu..

1st day pose,bgun kul 4.30am trus pi mkn..(yess,my mum yg get ready sume,aku bgun tdo n mkn je..)haha..teruk la aku ni..tpi yg klakanye,smpai library aku cam panik coz t'tinggal bekal air aku kt umah..lawak apakah ini??haha..lupe daa arini dh start pose..mmg aku ni pelupe sket,my mum slalu mrah2 coz aku slalu mntak tlg die carikan henset@purse aku yg kdg2 aku lupe dimane letaknye..:)

ok,forget about cite pelupe ni..skang,move 2 our topic..ramadhan kali ni mcm biase..mcm ramadhan yg lepas2..berbuka 2 beranak je ngan mak coz abah ari2 bkak pose kt masjid..tpi even bkak pose 2beranak je,tp masyaAllah lauk pauknye mcm 5org yg nk mkn!!..ssahla nk tahan nafsu membeli ni,my mum slalu gak mrah2 beli byk sgat..tpi,bkn ape,aku xnk la die penat sbb memasak..(kunun...)

bulan pose ni mule la nk mencari idea utk mengisi lapang time2 cuti ni..oleh krana my adik nk kawen bulan 10 ni,rase2 nk try wat bunge tlur la..aritu dpt bku bru kt lib about cara2 membuat bunge reben..nmpk cam senang,leh la kot try..hu2..harap menjadi la,aku ni kdg2 hangat2 tahi kambing je..haha..

ape2 pun aku nk ucapkan SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK KAWAN2..RAYA NANTI JEMPUT DATANG RUMAH YEEE...:)