~ It's MyLife..It's My Story.. ~

i'm just a typical scooter girl and the books is my world..



Saya Mahu...

Saya Mahu...
kumpul $$ banyak2..nk beli kamera ni sebijik..hehe..:)

Abahku Hensem

Monday, June 20, 2011

Assalammualaikum..

Tak terlambat lagi rasanya untuk ucapkan Selamat Hari Bapa kepada bapa2, abah2, walid2, babah2, papa2 & daddy2 seluruh dunia..

Tak lupa juga untuk Encik Abdul Hamid(the most-handsome-pretty-man in the world..)

Dulu masa kami 4 anak dara ni kecik2 lagi, we ols memang rapat dengan abah than mak sebab maybe mak saya sangat garang dolo2. Oleh kerana abang & kak yu dah berkerja, jadi tinggal la kami 4 anak dara ni.

Jangan tak tahu, masing2 ada nama manja given by abah. Kak Ila (khola), me (khotie), ana (khona) & adik (khodik).. Entah dari mana datang idea nama tu, saya pun agak musykil sampai sekarang.. hehe

Sampai saya dah berumo 26thn ni(bkn umo sebenar), melekat lagi nama tu. Malu i... ish ish ish.. stop, takmo cite dah.. meh layan gambo2 abah saya ye.. =)


.:abah @ Giant tgah try kerusi urut..:.

.:the father and the daughters..picnic time..:.


.:dengan cucu2..:.

.:the lovely wan mid..:.

.:abah & ana..:.

Baru saya perasan, saya takde gamba together gether ngan abah la.. Hmmm.. pasni kena ajak abah bergambo sakan laaaa.. hehe.. Last but not least, Saya Sayang Abah Saya... :)

Hadiah Untuk Siti

Saturday, June 18, 2011

Assalammualaikum & selamat malam kawan2 ku sekalian..


Ni 1st time saya blogging time malam sebab sebelum ni takde tenet kat rumah. Tapi sejak ada program perkampungan wifi kat kampung saya ni(Alhamdulillah...), boleh la berblogging malam2 ye.. hehe

Malam ni nak cerita pasal kenduri tunang anak jiran saya esok. Namenye siti tapi saya kadang2 panggil cik siti je. Syukur, dia dah jumpe Mr. Right dia.. Aminnn... Budaknya 2 tahun muda dari saya, tapi elok la umur cenggitu untuk fikir masa depan kan? Saya je terlajak umo sikit.. ;)

So, saya pun memerah otak berpikio nak bagi hantaran ape untuk dia. Last2 saya buat gugusan jelly strawbery jela(tu je mampu..). Bior simple asalkan menarik tertarik kau memang deboommm..!!

Saya, AF & Abang Hajama

Tuesday, June 14, 2011



Tahun2 sebelum ni saya jarang layan Akademi Fantasia(AF). Sekali sekala je terbukak channel tu. Sama la macam tahun ni, dah konsert ke-3 baru nak layan. Tambah2 after Hazama masuk. Wah wah, terjatuh hati pulak saya kat dia.

Bagi saya, suara dia memang besttttt..!! Tambah2 dah potong rambut gaya cenggitu, lagi la cik atie kita bertambah tambah gatainyerrrr..hahaha..

Tak sia-sia 5kupang saya vote untuk dia(iyeee..saya vote sekali je..). Akhirnya jadi juara jugak..!! Tak payah susah2 vote banyak2 sebab naluri saya berkata dia memang akan jadi juara punyalah..!!(ala-ala tukang tilik pulak dah..eh eh syirik tu..)

Time paknil announce dia juara, rase nak menjerit kegembiraan tapi mengenangkan mak abah yang dah tido time tu & tak pasal2 nanti kena sound direct pulak, saya menjerit dalam hati jela.. Adik pulak rilek je time tu sebab die penyokong Erul. haha.. Nak buek camno, Erul dah out daaaa...

Ape pun, saya sangat suka lagu baru abang hajama ni. Syahdu je dengar.. All the best la untuk abang hajama.. Kawtimmmmm....!!!

Kenapa awak tinggalkan saya?

Monday, June 13, 2011

Eh eh kenapa dengan Cik Atie? 2 3 hari ni macam emo je. Tajuk2 entry pulak mesti sedih2 belaka.. Entah la, sekarang ni saya sensitip sikit. Biasela, budak2 muda remaja kan suka memberontak...

Sedih rasa bila tengok adik saya naik bas pagi tadi. Adik saya akan melalui fasa baru dalam kehidupan dia. Well, dia kan dah beso, kena la berdikari kan??

Tapi, yang sedihnya tinggal la saya sorang2 kat rumah. Dah takde kawan. Yang ade mak & abah je. Part kena tinggal la saya paling benci sekali dalam hidup...

.:pleasee...jangan tinggalkan saya...:.

Sudi tak awak jadi dot dot dot saya??

Saturday, June 11, 2011

Kelmarin saya dapat satu mesej dari seseorang yang berbunyik begini..

'Sudi tak....(ayat seterusnya saya tak baca sebab terlalu eksaited....)

Wah wah, ade orang nak propose cik atie kita la.. bestnye.. Nampak gaya tahun depan saya tawen tawen la.. (haha sengal..)

Tapi, keeksaitedannye saye ni tak lame. Sekejap je sebab lepas tu termalu sendiri la pulak..

Ingatkan ade orang nak propose, rope-ropenye...(malas la nak cakap, baca jela full mesej ni..)

'Sudi tak jadi pengapit aku?'...

Ingatkan ape la tadi.. Ropenye member tu nak saya jadi pengapit die daaa...

.:kan dah malu....haha..:.

Baju nikah saya?

Assalammualaikum..

Akhirnya, setel jugak saya menjahit manik untuk baju nikah saya ni. Apa? Cik Atie nak tawen tawen dah? Dengan siapa? Bila tu? Jeng jeng jenggggg..

Hahaha... Jangan buat spekulasi liar okehhh.. Ekceli, ni baju adik saya. Ooo.. nak tawen dah rupenye die..

Eh eh.. bukan bukan.. Sebeno-benonye next khamis hari konvokesyen die. And the 'school' yang banyak songeh tu merepek bukan2 suruh the girls pakai serba putih dat day. Meroyan la kami cari baju ready-made tapi tak jumpa2, biase la dah dok kampung kan. Kesudahannya, kami cari kain kosong & tempah je kat orang. Kan sonang???

Senang ke? If u ols ade adik yang boleh tahan jugak songehnye, memang susahhhh laaa.. Oleh sebab itu, saya disuruh(bukan diupah yeeee..)untuk jahit manik2 ni. Kesian saya.. Takpe, saya redha.. =)

.: saya buat corak nasi-berterabur je kat bahagian tengkuk tu..:.

.:renyah betoiiiii nak buat benda alah ni..:.

.:cantekk kewwwww...:.

.:sikit lagi nak siap haaaa..:.

.:akhirnyaaaaa..siap jugak...:.

Walaupun kepenatan, tapi sangat2 berpuas hati. Saya pun dah ugut adik saya tu,

"kalau adik takmau pakai baju ni, kak tie takmau kawan..!!!"

Iyee kawan2, kami memang macam budak-budak..hahaha...

Tolonglah kembali...

Friday, June 10, 2011


Sunyi sepi rumah, sesunyi hati saya..(ecewahhh..). Bermadah pulak cik atie kita.

Start cuti sekolah hari tu, my sis yang dok penang tu balik besout seminggu. Jadi meriah la rumah dengan telatah anak2 kembar die ngan si thaqif tu. Ade je benda yang dieorang bebelkan. Tambah2 twins dah pandai cakap, sometimes gaduh wif each other. Part yang best, bila 'lawan cakap' ngan wan mid a.k.a abah saya. Manja tu jangan cakaplah, terlampau manja. huhu..

Tapi, seminggu je pun dok sini. After dieorang balik penang, aduiiii sunyinye rumah..!! My mum cakap, 'nasib baik ade adik, lau tak lagi la sunyi..'

Kesitu pulak mak saya ni. Adik saya bukan hu ha hu ha sangat kat rumah, kadang2 je gaduh2 manja ngan abah. Haa, tu barulah meriah... hahaha

Tolonglah kembali ke besout.. Anjang rindu la dengan semua orang.. :(

.:rase2 baju putih tu Yaya, kuning tu Nina..Maapkan la saya..Saya pun tak berapa cam sangat..haha..:.

Spaghetti ala-ala kampung

Wednesday, June 1, 2011


Even cikmah a.k.a mak saya cakap benda alah ni tak sedap,
tapi saya tetap menurut kata hati saya. Sedap la mak, rugi tau tak makan. haha..

Last 2 weeks, adik saya meroyan nak makan spaghetti ni. Oleh kerana saya seorang kakak yang 'best gilerrrrr' saya masak gak la untuk die. So, jadila spaghetti-cik-atie-yang-sodap-gilerrrr..

Jadinye, untuk jejaka2 diluar sana yang suka makan western, jemputla datang kerumah. bawak sirih pinang sekali ekkk...(xde kene mengena...)