~ It's MyLife..It's My Story.. ~

i'm just a typical scooter girl and the books is my world..



Saya Mahu...

Saya Mahu...
kumpul $$ banyak2..nk beli kamera ni sebijik..hehe..:)

Kalaulah saya ade 'power'...........

Thursday, January 27, 2011

Hobi saya dimasa lapang adalah berangan. Sometimes korek hidung juge best(oh oh yang ni saya 'tipu' je..)Zaman kecik2 dulu, saya selalu berangan kawen ngan Prince William. Apekehalnye, saya pun tak tau. Nasib bek saya tak kawen dengan die, sebab bila dah beso ni baru la nampak betapa tidak hensemnye beliau. haha..

Jadi, seiring dengan perubahan semasa dan bentuk badan, saya telah ubah sedikit angan-angan saya ni. Dan terpikir juge, kalau saya ade power memang meriah la hidup saya dan jadi dara pujaan seluruh dunia.. oh syahdunyerrrr...

Saya ade buat list benda2 yang saya nak ubah jika ade power.. go go power rangers..!!

1.


.:Ni kalau dapat, sayalah raja drift kat besout ni.. haha (gelak jahat..).:

2.


.:Oh.. Lapar pula saya..:.

3.


.:Beranganlah kau ni atie, skang pun dok umah mak abah lagi.. T_T :.

and last but not least, angan2 paling best..!!


Ekceli yang last ni, saje je saya nak taruk. Tak minat pun dengan budak ni. 'Blah la kau tie, taknak ngaku plak'.. ~_~"

Ulat bulu serang kampung???

Saturday, January 22, 2011


Guys, semalam saya ade la terbaca satu berita ni n yang buat saya gelak tergolek-golek bila saya baca title tu..

"ULAT BULU SERANG KAMPUNG"

Ekceli idak la kelakar pun for some people, tapi saya rasa sangat kelakar. Dalam kepala saya yang chumell ni, terbayangkan ulat bulu raksaksa tengah fire kampung saya. haha

Maafkan la saya ye, sometimes perangai ni ke'children'an sikit. eh eh, chumell kan ulat bulu kat atas tu??? hmm, teringat pula pada LULU(ulat bulu adik saya).. :)

Mari makan buah moktan..nyam nyam nyam..!!

Aahh..musim rambutan atau bahasa saintifik keluarga saya which is moktan kembali lagi. But, saya rasa pokok rambutan kat rumah saya ni merajuk la sebab last year memang tak berbuah langsung. Mungkin kerana pokok tu selalu dengar saya bebel2 nak makan buah moktan, dats y awal2 tahun ni die dah berbuah..Alhamdulillah..:)

Teringat kembali dolo2 mak saya selalu bikin jem rambutan(sedapnyeee..)akibat stok rambutan yang agak berlebihan. Yela, dah pokok rambutan sampai keliling rumah, memangla terlebih2. Kalau nak jual pun, rase2 memang tak laku punyelah.


Last thursday, adik saya balik sini. Punyala kami melantak makan moktan. Kenyang sekenyang kenyangnyeeee. hehe


.:buah moktan sebelum dibaham:.


.:yeehaaaa..tinggal kulit je..haha:.



.:ade lagi yang tak masak atas pokok ni..:.

Kesimpulannya, berjaya jugak saya melantak buah ni. Sebelum ni asyik menjeling buah moktan jiran saya nan setangkai tu je. Sian saya. hehe

10minit terpanjang dalam hidup..**sigh**..

Wednesday, January 19, 2011

semalam saya ke ipoh sbab dipanggil untuk temuduga jawatan saya ni.memang excited nak pegi coz setelah 5tahun,saya akan menaiki keteapi..wah best betol!!plan nak tangkap la gambo keteapi ni,tapi setelah memikirkan segala risiko di'ngata' orang,saya pendamkan aje hasrat itu..hehe

seronok jgak ye naik keteapi ni(thanks kak zu sbab bawak saya nek train..huhu). sesampainya di HQ, barulah terasa ketaq lutut bagai. keexcitedan(ade ke ayat ni?)saya pun dah hilang, lagi la gemuruh bila nampak pegawai2 yang nak interview saya nanti. Saya rasa macam nak pi akad nikah plak.. haha

at last, at 11.40am turn saya la pulok. memang dah tak ingat ape2 dah, ingat nak balik rumah je. and i think, dat was the longest 10mins in mylife laa. luckily, the officers tak la cengeh semacam, boleh lagi la bergurau senda. but, alhamdulillah semua dah setel skrang & saya boleh tido lena selena-lenanya(tu diaaaa..)

tapi, tak semua berakhir dengan gembira. kaki saya dah melecet, ni semua gara2 pakai high heels la ni. saya nak wat confessions sket u ols, saya ni tak pernah pun pakai high heels seumo hidop(very pathetic bukan?). biasala gadis kampung..:)


Inilah penyebab saya sakit kaki arini. Kasut ni saya dah beli 2 tahun lepas n tak pernah pakai pun. Betul cakap my mum, saya suke membeli tapi jarang memakai. haha..
Tapi, sebab dah terdesak terpaksa la pakai. Takkan nak pakai sandal-cap-ayam-mak-saya pulak kan..

Oh ye, semalam juge adalah hari lahir mak kesayangan saya yang ke-55. Tak sempat nak membeli ape2 sebab sampai rumah pun dah petang nak injak ke malam. Plan nak beli kek, tapi kek besday abah saya aritu pun dok membeku dalam peti ais.

Nak beli cupcakes, kedai pulak dah tutup. Kesudahannya saya ke kedai beger anak jiran saya sebelah umah n belanja mak saya makan banjo..Huhu, tu je saya mampu selain dari ucapan saya awal2 pagi pukul 5.45am sebelum ke stesen(mak saya baru bgun tido time tu, mata pun terkebil2 terima kiss saya..hehe)


p/s:SELAMAT HARI LAHIR MAK..I LOVE YOU SO MUCH..

Meh makan..

Wednesday, January 12, 2011

Lunch saya pada hari ini sangatlah luar biasa. Kalau selalu, balik rumah je terus makan tanpa henti tapi pada hari ini saya cuma makan donut saje. Bukan merajuk dgn mak saya sampai taknak makan nasik, cuma nak ubah selera kampung ni jerrrrr..

Lalu, berangkatlah saya ke salah satu kedai feveret saya kat besout ni, Homemade Sweetie Ent. (siap promote lg haaa..)If ade kawan2 yang nak cari kek@cupcakes@biskut raya@kepek2@eskrem@jagung rebuih or whatever la, u shud come to dis super shop.

Memang best tak hengat la tambah2 lau kuat menketadarah cam saya ni.



Nyam nyam nyam.. sungguh sedap, taklah macam donut kat kedai king's @ Giant senawang yang saya selalu pi tu, tapi boleh la nak hilangkan rindu saya pada donut itu. hehe.. Meh la jemput makan, ade lagi 5 bijik tu.. :)

Saya sedih tak berlagu...:(

Monday, January 10, 2011


Seperti tahun sebelum ni, memang saya tak pernah miss nak tengok Anugerah Juara Lagu ni. Bukan ape, saya suke tengok orang menyanyi..(boleh ek camtu..)

Malam tadi saya layan AJL wif my mum, abah saya tak layan benda alah ni sume. Dia layan cite "Si Capik" je. hehe.. Hmm, saya tak de la pulak nak tilik2 sapa menang, xkisah la derr sape menang. (tapi saya suka yuna....)

Performance yang paling best bagi saya time dato' siti perform, rasenya die kot patut menang best performance. haha..btw, memang FT best laa. tak sangka sungguh ngan performance die tu. good job bro..!!

Part paling tak best bila my mum dah x larat nak bukak mata and nak masuk tido. Memang sangat tak best tau! Nanti tak boleh sharing da moment, nak kena tunggu esok pagi la pulak.

At 1st saya sangat teruja bila pengacara yang sangat best tu nak announce pemenang, rase2 macam penyanyi feveret saya je. But then, terkezut ya amat. Whattherock!!! Tak sabar nak bagitau my mum sebab masa pemenang ni nyanyi before dat, mak saya dok kutuk la die sebab sepatah haram tak paham die nyanyi ape. huhu..

Sebab tu la saya sedih tak berlagu, takkan nak menangis pulak kan? Nanti tak pasal-pasal dapat ceramah free dari abah saya. Rasa geram juga feveret saya tu tak menang, but she's did very well la even 1st performance. (boleh agak kan sape??)

Well, tahniah la untuk semua pemenang. Adik saya si ana tu pun dah mula perasan ala-ala menang AJL pulak, yela sebab nama sama kan.. (Nak kena tolong ingatkan die ni jangan over..haha)

Diet oh diet..

Friday, January 7, 2011


Semalam adalah hari lahir abahku yang tercinta. Tak de hadiah pun nak kasi,cume setiap tahun(InsyaAllah..)saya cuma beli kek saje.

Same la macam semalam. Kek yang dibeli tak mahal pun, bukan di kedai resepi rahsia ye. Cuma di kedai yang tiada rahsia je. Hehe.

Selepas sesi pujuk memujuk, barula abah saya nak potong itu kek..(abah saya ni pemalu ya amat,tambah2 lau nampak saya pegang kamera..)


walaupun abah saya cakap kek itu sebesar talam, saya tau die dok perli saya. haha..nak buat macam saya on diet sekarang ni. Dats why la saya beli kek 'sebesar' itu sebab saya tahu kesimpulannya saya yang kena perabih kek itu..huhu

Jadi untuk tidak merosakkan diet saya yang 'ado' ni, saya telah mengambil langkah proaktif dengan membeli kek yang comey bagai ni. Jadi, secara tak langsung jumlah kolesterol yang saya ambil adalah dalam kuantiti yang sedikit. kunun la..

Hmm..teringin pulak nak makan kek tu..balik keje nanti nak makan laaaa... Makan 'sikit' je tak pe kan?kan?kan?kan????

6 Januari yang sangat sejuk...

Thursday, January 6, 2011

Kenapa pagi yang sejuk?sebab hari ni hujan turun lebat selebatnya. Hujan rahmat barangkali.

Tak mahu cakap banyak,hari ni adalah hari ulangtahun kelahiran abah kesayangan saya yang ke...??hehe..yg ke-63 daaa...

Masih smart,gagah perkasa dan paling penting adalah..masih HENSEM x hengat..hu2..anda tak percaya??sila tengok gambo di bawah.


kan betol..ape pun,selamat hari ulangtahun untuk abah. Moga panjang umo dan diberkati Allah SWT hendaknya..Amin..

Hari pertama yang BEST..!!!

Wednesday, January 5, 2011

Hari pertama pada tahun 2011 ini saya sambut macam biasa saje..macam hari2 yang lain..cume,pada tarikh itu saya dijemput menghadiri majlis pertunangan rakan sekolah saya,liza..

so,pada pukul 11.30 datangla si iza merangkap drebar saya hari itu..(hehe..jgn marah iza..)walaupun iza janji nak datang pukul 11,tapi saya tak marah die datang lewat..(kang marah,die tak kasi tumpang pulak..hu2..)

so,saya mulakan hari pertama saya pada tahun ini dengan mengambil berkat..dan saya dapat bayangkan pada hari2 mendatang juge,muka saya jugak la yang akan ade di kenduri kawen kawan2 saya..hmm...xpe tie,usaha tangga kejayaan..hu2

memang saya ni muka wanted..sampaikan ayah liza intai saya kat tingkap & berkata,'oh..anak pakmid rupanye...'..saya pun tersipu2 malu kambing biri-biri..nak buat macamane kan,saya ni memang glamer habissss kt kampung saya ni..hehe

sesudah sampai,memang saya & iza jela kawan yang datang..liza pun tengah dimakeup oleh mak andam merangkap kakaknye sendiri..tema hijau pulak tu..almaklumla bertunang dengan mat terap@askar..so,logik la tema hijau tu..he2


saya memang cukup suka dengan hantaran ala-ala buah kelapa ni..jangan tertipu ye,tu buah epal hijau sebenarnya..kreatif betol makcik yang buat tu..tak tercapai akal saya..so,tahniah la untuk liza n tunangnye yang ade body 6-packs tu..huhu

kegembiraan tidak habis disitu saje,malam tu pulak ade pre-reunion bersama-sama kawan sekolah..tak ramai pun..nasib baik sorang je yang dah kawen,jadi tak la stress sangat..haha..(drama je lebih saya ni...)


ni saya dengan ina@Neil bergambar bersama-sama kamera pinjam..mail punye tau..punyela saya meroyan nakkan kamera ni,apakan daya $$ tak cukup lagi..xpela,pinjam pun takpe..saya rela..hu2


gila kenyang malam tu walaupun mkn ayam BBQ je..mungkin kenyang sebab dpt jumpe ramai kawan kot..sembang je lebih..hu2..kebetulan pulak semua pakai serba hitam,so black metal la sekejap kami malam tu..ganas tapi ayu yeeeee...


kawan2ku,ape yang ada dalam pikiran u ols tu??mungkin kami semua memikirkan,'bila la aku nak kawen nehhhh????'..mungkin juga kecuali zilah(tudung biru dpn sekali)sebab die dah kawen..tak beragak la saya ni kan..hehe

ape2 pun,kami sangat seronok itu malam..semua gosip pun dah saya semat dalam dada..haha..well kawan2,nextime buat lagi ye..(kali ni nak pulun mkn ayam banyak2....)

Bila hati berbunga riang

Tuesday, January 4, 2011


Jenuh saya fikir,ape tajuk entry nk buat kali ni..last2,yang ni gak muncul dalam kepala otak saya..jadila kn..

walaupun benda ni dah berlaku 2minggu lepas,tapi hati ni tetap
berbunga riang ria..
no no..bukan saya sudah jatuh cinta yee..jatuh tangga juge bukan..

25hb dis@krismas aritu,saya ngan mami tersayang telah pn selamat berangkat ke penang..(bukan ke tanah suci ye,lambat lagi tu..InsyaAllah...)
bukan nak makan angin,cuma nak hantar anak kakak saya pulang semula ke pangkuan ibunya..(cewaahhhh...)

memang sedih..selepas hampir sebulan saya jaga rin(anak kakak)sempena cuti skolah ni,terpaksa la hantar balik..nak buat macamane,anak orang bukan anak saya pun..hu2..walaupun hampir setiap hari berlakunya sesi pujuk memujuk die agar sekolah kat sini,tapi setiap hari juge la misi itu akan gagal..hu2

hmm,apa kene mengena tajuk entry saya ni?well,sebenonye hati saya ni berbunga riang bila jumpa anak2 kakak saya ni..esp yang si kembo tu..dah beso dah deme..
even panggil saya kedengaran seperti 'antam' tapi saya rela..
jomla kite layan gamba twins ni ekk..pandai bergaya dieorang ni..











niat dihati,on 26th dec tu nak bawak anak2 tengok wayang cite HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH tapi tiket pulak habis..anak2 pun pe lagi,pujuk la saya tengok cite narnia..

tapi,cite budak2 camtu mana la saya nak layan..saya pun tangkis la pujukan mereka2 itu dengan belanja mcflurry...he2..then,kami pun ke game arcade..best jugak menghabiskan duit disitu yeee..


dis is rin..dengan gula2 kesayangannya..habis rm10 saya semata2 rin nak kan gula2 tu..cehh,better saya gi beli gula2 bungkus besar punye kat kedai..x sampai seploh hinggit pn..

tula saya cakap,budak2 ni pandai pau saya..(mungkin blaja dari maksunye..sape tahu kn..)cair saya dibuatnye...

ape2 pun,we have a great weekend together..sedih coz dis is the lastime i spend my time wif rin..hu2..kene tunggu school holiday baru boleh jumpa lagi..
but,hati saya tetap berbunga riang...:)

Epi NewYear..!!!

Selamat Tahun Baru 2011 semua..!!
Azam thun baru??hmm,xde kot..tapi,yang pasti ini
adalah post pertama tahun ini..

dan nak tukar 'aku' kepada 'saya' plak..
setuju???rs cam ganas semacam je..he2..

seperti biasa & seperti tahun sebelumnya,tahun baru saya adalah dirumah bersama mak & abah tersayang..iye,saya x pernah lagi tgok fireworks time new year ni..hu2..kesiannnnn...

my sis sms saya mlm tu,saying that die n her hubby nak pegi tgok bunga api dat nite..n betapa angkuhnye die(iyeee btol...eksen toi..)sbb saya x kemane2 mlm tu..xpe,tgok telibesyen lagi beshhh..

dan seperti biasa,mak & abah awal2 lagi dah tido..hmm,bru je nk ucap slamat thun baru..dan tidak disangka2,my sis sms again..

sis:uitttt...
me:uitt..pegi town x?
sis:x pun...
me:why?
sis:laki den dh tido laaa..penat sgat ot..
me:(gelak kuat2 dlm hati...)its ok..thun dpn pegila..hu2
sis:xde maknenye.....(bunyi kecewa yg b'pnjangan...)
me:xpe..jomla tgok tivi...

someone asked me about my revolution dis year..xperlu pn azam tu semua..ikut kajian yang mat saleh ni buat,azam ni bertahan dalam 2weeks je after tahun baru..saya tak buat azam pn,sebab saya tau keazaman saya ni sangat rapuh..2 3 ari je punah la..he2


tapi,yang pasti saya mau kawen tahun ini...!!!