~ It's MyLife..It's My Story.. ~

i'm just a typical scooter girl and the books is my world..



Saya Mahu...

Saya Mahu...
kumpul $$ banyak2..nk beli kamera ni sebijik..hehe..:)

Saya dan Bobbi

Friday, May 6, 2011

Saya ni bukanlah jenis yang suka bela pet, last membela pun seekor kucing (tu pun dah mati...). Namenye BOBO. Dulu masa nak start bela, my abah la pembangkang paling hebat. Takut kucing tu berak+kencing merata2 la, buat semak la ape la & macam2 alasan tak munasabah pernah saya dengar.. =). Tapi, we all tetap bela dia sebab BOBO tu chumelllllll sesangat...

Tapi, BOBO dah mati 2tahun lepas sebab sakit tua. Memang dah tua sangat time tu, kencing pun merata2 dalam rumah. Makan pun tak lalu. Sedih sangat time tu... :(

But now, saya dah ade pet baru.. bukan kucing, bukan ikan, bukan juge biawak.. ce teka ce teka..

Hehe.. lately, saya amat berkenankan arnab. Ni sume gara2 kawan saya yang membela berekor-ekor arnab kat rumah dia. So, saya decide nak bela sekor. Nak test market kununnye... :)

Oleh kerana my abang ipo balik besout, saya amik kesempatan suruh dia bina 1 reban arnab untuk saya. Abang ipo saya ni memang multipurpose punye orang tau. Sume boleh.. huhu..

.:abang ipo saya yang boyot ni tengah bertungkus lumus siapkan rumah utk bunny saya..:.


After rumah arnab dah get ready, saya pun rushing ke rumah membe tu. Rumah kami tak jauh pun, selang 4buah rumah je. Membe saya ni memang jual arnab2 dia, so sape2 nak beli arnab boleh la lawat blog dia kat SINI yeee..


Dah penat window shopping, hati saya akhirnya berkenan kat arnab betina ni. Sungguh chumel, siap ade smokey eyes lagi tau. So, saya beli sekor ni je dulu. Kalau tak mati, boleh la beli yang jantan pulak.. (boleh ke gitu????...)

.:saya chumelll kan???...:.




Sesudah membeli, mestilah nak kena taruk nama kan? Yela, nanti nak bermanja2 pulak. Jenuh la saya & family berdiskas tentang masalah dunia ni. My mum nak panggil halimah(tak patut tak patut..), kakak saya nak panggil kate(ala,bini william tula...), si kecik Yaya nak panggil putih(sebab kaler putih kot..), si abangnye pulak nak panggil Rio(rejected..ni arnab betina laa..), last2 we've decided nak panggil BOBBI.. sedap tak? ala2 nama filem hindustan pulak kan.. hehe..


Satu info yang baru saya tau pasal arnab ni, dieorang memang KUAT-GILER-MAKAN..!! Semalam saja saya dah menyoping sakan kangkung & carrot kat pasar pagi..(pallete je tak beli lagi..) Sabo jelah.. Harap2 BOBBI sihat dibawah jagaan saya.. I Love You BOBBI...:)

4 comments:

Kengkawan said...

Bobbi?
Halimah sounds decent what....

as in Kak Limah Balik rumah.. heheheh

Atie Hameed said...

haha..
sis,its not kak limah balik rumah..
tapi,my mum suke tengok cite halimah jongang laaaaa...=)

bamboo bunnies rabbitry said...

huhu chumel2..tq pomot my blog =)

Atie Hameed said...

shud,of coz le kne pomot u..bru la glamer tak hengattt...hehe