~ It's MyLife..It's My Story.. ~

i'm just a typical scooter girl and the books is my world..



Saya Mahu...

Saya Mahu...
kumpul $$ banyak2..nk beli kamera ni sebijik..hehe..:)

Oh..Perlu kerrr??

Sunday, March 6, 2011

" ..so wake up your mind..or else you never know.." - Bittersweet
Sambil2 menunggu user datang library ni, meh saya nak cita la kat kome2 sekalian perihal artikel yang saya baca semalam kat paper Berita Harian ni.
Dalam sisipan EPG, ada la terselit kisah pemain2 bola jaring dengan titlenya " BUKAN GEDIK".

.:sila tahan nafas masing2...:.

See.. mana ada gedik kan.. Ok je saya tengok gambo tu. Setakat tonggek sana sini 'ok' lagi tu. Skirt tu pun bukan 'pendek' pun. Ok la tu.

Kalau saya tak nampak bola yang dieorang pegang tu, sah2 saya ingat ni gimnas or pompom girl-whatever. Tapi kan, budak2 ni tak salah pun. Yang salah tu potograper ( "eh eh aku pulak.." kate si potograper.. )

Sejak bila ye permainan bola jaring ni dah jadi macam game skirt-aku-lagi-pendek-dari-u-ols??? Ataupun persatuan2 ni takde bajet nak beli kain lebih?? Ada aku kisah? Ekceli yang ni memang saya ada kisah sikit la.

Teringat lagi last year rasenya saya layan netball tournament kat Astro Arena. Bukan international tournament pun, peringkat kebangsaan je. Player pun 90% malay n otomatik Islam la kan. Tapi, pakai skirt macam nak pi nite club..!! Masya-Allah... Tambah2 time melompat, nak terjojol sume pungkoq2 ( sori, terkasar bahasa pula saya.. )

If saya yang memang dah sah2 pompuan(melayu terakhir)ni tak boleh concentrate tengok game, apatah lagi penonton lelaki yang tengok (samada memang minat netball atau 'tertekan' channel tu atau minat 'benda' tu jerr... )

Jadinya, sesiapa yang terlibat dalam 'industri' ini, silalah buka mata dan juga hati anda.

.:yang ni la ok..walau berpanas pun aurat tetap dijaga..:.

.:nak lagi extreme?contohilah adik2 kita yang comey2 belako ni..:.

p/s : Cik Atie bukanlah nak ceramah pasal aurat2 ni (saya manusia biase tetap tak sempurna ) atau nak kondem bdak2 tu tapi saya percaya pada istilah 'don't judge a book by its cover'.. Tak salahkan nak saling mengingati sesama kita??




2 comments:

Kengkawan said...

ada ke gedik?
mana ada?
x ada pun heheh

Atie Hameed said...

tula pasal..
mane de gedik..
pandai2 je reporter tu..
haha