~ It's MyLife..It's My Story.. ~

i'm just a typical scooter girl and the books is my world..



Saya Mahu...

Saya Mahu...
kumpul $$ banyak2..nk beli kamera ni sebijik..hehe..:)

Ade bawang disebalik tomato (peribahasa baru...)

Friday, March 4, 2011

" Do you know where your heart is? Do you think you can find it? " - One Republic

Assalammualaikum kawan2..

Semalam time saya melawati fesbuk seorang rakan, terjumpalah saya dengan satu gambar ni. Gambar semasa majlis pertunangan kawannya. Salah satu hantaran yang diberi ialah sebakul SAYUR-SAYURAN. Pelik tak? Saya rasa tersangatlah pelik sebab seumo hidup tak pernah lagi tengok orang bagi hantaran sayur ni.
.:see..macam2 ade..timun kalau buat ulam sedap tuh..:.

Jadinya, otak pun start berpikio lah. Adakah ada maksud yang tersirat di sebalik semua ini? Atau sekadar ingin mengimbau kembali zaman nenek moyang kita dulu2? ( bak kate mak kawan saya, buah durian tu pun orang pernah buat hantaran tau..!! )

Tapi, pada pendapat saya yang 'ado' ni kan, maybe pihak lelaki mahukan seorang menantu yang boleh atau bahasa glamernye terer beno memasak di dapur ( jangan terer makan je macam cik atie ni.. )

Mungkin juga kan? Jadi secara tak langsung, pihak pompuan kenalah paham2 sendiri ye. Orang takkan kasi hantaran sayur ni suka2 je (sayur mahal tau sekarang ni...)

p/s : sayur2 tu boleh buat stok 4 5 hari tau.. hehe..



2 comments:

Kengkawan said...

gamaknya ye...
tapi cantik jugak..
hehehehhe..
pas ni kita g makan umah dia
hhehehe

Atie Hameed said...

haha..
mmg cantek n nmpak lazat..
sy bru je mkn nasik myak bdak ni last week..
huhu