~ It's MyLife..It's My Story.. ~

i'm just a typical scooter girl and the books is my world..



Saya Mahu...

Saya Mahu...
kumpul $$ banyak2..nk beli kamera ni sebijik..hehe..:)

Jom makan durian..!!

Wednesday, March 23, 2011

.:eh2..meleleh pulak air liur ni...:.

Yeahhh..!!musim durian kembali lagi..!! dulu zaman budak2, saya kurang sikit dengan durian ni. Mungkin sebab baunye yang kuat giler tu. Then bila dah meningkat remaja ni ( remaja lagi tau..!! ) saya ni boleh la jugak dikategorikan sebagai hantu-durian-suam-suam-kuku sebab taklah extreme sangat.

Abah saya memang takde kebun durian pun, pokok durian nan sebatang pun takde kat rumah. So, if rase2 mengidam we ols just beli je. Mula2 musim memang mahal, contoh macam pagi tadi saya dan mak ke pasar n my mum beli durian 3bijik seploh hengget.. Mahai benooo.. Tunggu jelah dah nak habis musim kang, akan terjadilah lambakan durian..

Dolo2, my abah selalu beli sampai penuh bonet keta sebab die nak suruh my mum buat lempuk. My mum cakap lempuk boleh tahan bertahun2 n kalau simpan lama2 rasa die lagi sedap. Betol ke? Honestly, saya memang tak berkenan dengan lempuk ni ( eksen kau tie...hehe )

U ols nak tau? Every morning time nak gi keje je, sepanjang jalan mata saya dok melilau tengok pokok durian orang. Apekehenye tah saya ni.. huhu..

2 comments:

Kengkawan said...

ada lagi x?
gila durian gak ni..

Atie Hameed said...

dh hbh dh saya pulun ngan mak sy mlm td..kt market pg byk la,tpi mahai la kak..huhu..