~ It's MyLife..It's My Story.. ~

i'm just a typical scooter girl and the books is my world..



Saya Mahu...

Saya Mahu...
kumpul $$ banyak2..nk beli kamera ni sebijik..hehe..:)

Berjaya jugak saya membelinya

Wednesday, April 27, 2011

Cerita ni dah lama. Tapi baru sekarang saya nak 'highlight'kan dalam belog-cap-itik saya ni. Kejadian ini berlaku minggu lepas(ececeh..debo2 lak..)..

Last week saya ke N9(yeahh again...). Semua orang bekerja, so tinggal saya, mak n adik bongsu je kat rumah. Tetibe, adik saya si ana mesej & suruh saya beli something. Something yang seumo hidop tak pernah saya beli & benda yang boleh mendatangkan fitnah pada anak dara macam saya ni.. huhu..

Oleh kerana si ana habis kerja pukul 8mlm, jadi saya pun tolong la dia. So, saya pun merempit la ke farmasi berdekatan.

Dalam perjalanan, dok terpikir-pikir macamane nak cakap dengan penjual tu. (ala, cakap jela kan...).. Sesampai di farmasi, saya pun terjenguk-jenguk cari tukang kedai.

Pekedai : Cari ape dik?

Saya pulak teragak-agak nak cakap. Padahal bukan ade orang kenal saya pun kat N9 tu..

Saya : Nak beli pregnancy test.... (malu2 la kunun...)

Pekedai : Nak yang jenis titis ke celup?

Haa ni lagi satu yang saya tak gemor ni.. Saya paling tak suka diajukan soalan yang saya tak reti nak jawab..

Mungkin kerana pekedai tu tengok saya terkulat2 nak jawab, die tanye soalan yang agak mudah(alaaa budak tadika pun boleh jawab..).

Pekedai : Nak yang RM5 ke RM8??

Saya : Bagi la RM8 punyerrrr...(sepantas kilat tanpa ragu2...adoiii haiii...)


Tah ape ape je cik atie kite ni. Panik tak bertempat. haha.. Inilah hasil pembelian saya pada hari itu. :)

Alhamdulillah, adik saya pun dah disahkan positif hamil 2bulan. Berbaloi jugak usaha keras dia. huhu.. Saya doakan moga2 tiada sebarang musibah melanda & sepanjang kehamilan ni, adik saya dikurniakan kesihatan yang baik. Amin...

2 comments:

Norabudy said...

atie:- oh.. beli pregnency test eyh,,hehehe tula,,, biaselah orang mcm 'KITA' ni memang pemalu dok..hehehe anyway selepas saya baca n3 atie pasal 'kehilangan'tu saya tahu atie skrg gembira dan lebih2 lagi adik atie..Semoga adik atie selamat selesai semuanya.. insyaAllah..=)

Atie Hameed said...

hehe..saye mmg pemalu..:)
tq shiela sbb mendoakan..mmg rse hepi sgat2 ni..moga2 lepas ni turn puan shiela kite la pulak dok...:)