~ It's MyLife..It's My Story.. ~

i'm just a typical scooter girl and the books is my world..



Saya Mahu...

Saya Mahu...
kumpul $$ banyak2..nk beli kamera ni sebijik..hehe..:)

..it's all about LOVE..

Thursday, August 19, 2010

wah gitu entry aku..nk cite pasal cinta ni,even skang ni bkn dlm mood cinta..he2..nape ek org dok pelik bile cite pasal puan maizawati(janda akhil hayy)yg kawen bru2 ni?pasal die kawen ngan org mude ke?c'mon le beb..mmg la kt mesia ni kurang kite nk dgar cite pompuan berusia kawen ngan laki mude,tpi xsalah kn?x b'dosa pn..


at 1st,t'sentap gak aku bile menatap gmbar laki bini tu..perghh,laki die cam bdak2 la..veri2 da jambu..he2..tpi,die pun bkan la tua sgt pn..tu mesti awet muda tu..b'tuah gak dpt suami yg bleh terima kite seadanya cume harap jgn wat perangai bdak2 dh le..tggjawab suami tu kn besar,xkire la kite ni mude lgi ke x..cite sal mude ni,aku sokong ngn cadangan MB Melaka tu yg wat cdangan utk bg kebenaran bdak2 skolah utk b'kahwin..btoi kate die,kite nk risaukan bdak2 tu b'cerai muda atau kite nk dieorg tu b'zina??simple je kn..kahwinkan je drpd dieorg berzina..btoi x?

smlm aku bce la paper,t'kluar la cite pasal Nek Wook yg kawen ngan org mude tu..sianla kt die..igtkan laki die dh insaf,rupe2nye hampeh..die kne tgkp lgi pasal kes dadah..ni cth laki yg xbleh blah,dh dpt isteri yg baik yaa amat tu pn x b'syukur lg..my mum ckap,ni msti nk perabih hrta org tua tu je..hmm,ntahla..n aku ade bce artikel smlm yg mengatakan perasaan cinta yg kuat boleh mempengaruhi seseorg..so,kesimpulannya Nek Wook ni mmg cinta n syg giler la kt laki die...

korang penah tgok x cite Mahabah De Laila kt tv9 pkul 9mlm skang ni?best gak citenye..about tema yg same..b'kahwin dgn laki mude..sronok tgok sbb mcm best je b'cinta ngan org mude ni..ha2..tpi sebnarnye,lebih byk buruk kot dr baik..mcm2 kne hadapi,start dri family sndiri smpaila org sekeliling..but,it's all about LOVE kan??xpandai la nk b'madah ni tpi aku percaye setiap org berhak merase cinta..xkire la cinta pada family,anak2,parents even kekasih sekali pun..n paling penting cinta kite pada Allah..tu yg penting kn...:)

1 comments:

Kengkawan said...

hai sis, nice blog

wehh jambu giler suami dia eh... u r rite sis, x kisah la umur berapa pun, bila dah jadi suami kena la pikul tanggungjawab, if not jawablah kat sana nanti